Hilal Kaplan'dan akıllara zarar Ali Erbaş savunması! Atatürk'ün izinde olduğu için Atatürk dememiş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, cuma gününe gelince, Diyanet İşleri’nin camilere gönderdiği cuma hutbesinde Cumhuriyet ve Atatürk’ten söz edilmemesi tepkilere neden olmuştu.

Sabah gazetesinde yazı yazan Hilal Kaplan, cuma hutbesine Atatürk’ün adının neden almadığını açıkladı. Kaplan'a göre Ali Erbaş, Atatürk’ün yayımladığı kararnameye göre davranmış olduğu için cuma hutbesinde Atatürk’ün adının anılmasına izin vermedi.

Kaplan, “Cumhuriyet Bayramı’nda bile milli birlik duygusuna zarar vermek için kolları sıvadılar” diye başladığı cümlesine şöyle devam etti:

Cuma hutbesinde Atatürk ismi geçmediği için direkt Başkan Ali Erbaş’ın şahsını hedef aldılar. Oysa Atatürk, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurduktan iki gün sonra, 5 Mart 1924’te bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlamış ve ‘Bundan sonra hutbelerde isim zikredilmeksizin millet ve Cumhuriyet’in selâmet ve sa’detine’ dua edilmesini istemişti. Diyanet İşleri Başkanlığı da sadece Ali Erbaş döneminde değil, daha önceden beri bu kararnameye uyuyor.

Hilal Kaplan, yazısının sonunda "Erbaş, Cumhuriyet Bayramı günü Şuşa ve Ağdam’da Ermenistan’dan kurtarılan dini yapıları incelemek üzere Azerbaycan’daydı. Orda kendisinden alınan iki bayram mesajı içerikli demeçte de “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere” ifadesi geçen cümleler kurdu." diyerek sözlerini tamamladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Site aidatlarına ilişkin yeni yasa mecliste
Darbedilen okul polisi ateş açtı, yanlışlıkla berberi vurdu
Suudilere BAE şoku: Sonun başlangıcı olabilir
İzmir’de itfaiyenin hızlı müdahalesi faciayı önledi
ABD'den dikkat çeken karar: Trump’lı 'America250' pasaportları geliyor!