Her gün yeni bir olay... İşkencedere Vadisi demir kapıyla kapatıldı!

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'nde açılmak istenen taş ocağına karşı vatandaşların verdiği mücadele devam ediyor. Sabah çalışma alanına gelen köylüler çalışma alanının girişinin demir kapıyla kapatıldığını şaşkına döndü. Jandarma köylülerin alana girmesinin yasak olduğunu belirtirken köylü bir kadın, "Her gün yeni bir olayla karşılaşıyoruz" diyerek sitem etti.

İyidere Lojistik Liman İnşaatı’nda kullanılmak üzere İkizdere İskencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından açılmak istenilen taş ocağına karşı günlerdir mücadele eden köylüler, bu gün iş makinelerinin çalıştığı alanda gidince demir kapıyla karşılaştı.

Taş ocağı için iş makineleri tarafından açılan yolun girişi demir kapıyla kapatılırken, jandarma nöbet tutmaya başladı. Alana girmeleri yasaklanan köylü bir kadın, “her gün yeni bir şey olayla karşılaşıyoruz” dedi.

CHP’Lİ ZEYBEK DESTEK VERDİ

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, bölgeye giderek taş ocağına karşı mücadele eden köylülere destek verdi.

Jandarma eşliğinde alanda inceleme yapan Zeybek, halkın askerle karşı karşıya gelmemesi gerektiğini söyleyerek, “Bizim işimiz bu işi yapanlarla. Esasında bu, hükümetle iş birliği, oligarşik yapıyla bizim işimiz. Sıkıntımız burada zaten. Bu oligarşik yapı sürdüğü sürece, Türkiye'de bunlar devam eder” diye konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Kanlı saldırıların ardından okullarda yeni dönem başlıyor!
Meteoroloji'den o bölge için 'toz taşınımı' uyarısı
Tayland’da okulda silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Taziye evindeki kavgada silah çekip husumetlilerini kovaladı
ABD istihbarat raporu basına sızdı: "Putin, NATO'yu sınırlı bir saldırıyla test edebilir..."