HDP'nin "çıplak arama" iddiasına AKP'den yeni cevap! Cahit Özkan belge istedi!

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerinde ve emniyette yapıldığı iddia edilen çıplak aramaları gündeme getirmişti. Cezaevlerinde çıplak arama iddiaları için AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "İnanmıyorum" demişti. Bir diğer AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise “Çıplak arama iddiası varsa belgesini getirsinler” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda devam eden 2021 yılı bütçe görüşmelerinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerinde ve emniyette yapıldığı iddia edilen çıplak aramaları gündeme getirmişti.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "Uşak'ta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığı" açıklamasına ilişkin "Gergerlioğlu Meclis'i terörize ediyor, Türkiye'de çıplak arama yok." dediğini aktararak, çıplak aramaya maruz kalan kadınların açıklamaları olduğunu ve kendisinin bunları bizzat dinlediğini söyledi.

Zengin'in, Gergerlioğlu'nu itham ettiğini savunan Beştaş, özür dilenmesi gerektiğini dile getirdi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise cezaevlerinde aramanın nasıl yapılacağının hukuk düzeni tarafından belirlendiğini ifade ederek, "Eğer bir grup başkanvekilinin böyle bir iddiası varsa bunun belgelerini verirler. Bizler de tahkikat yaparız, araştırırız. Varsa bir hukuka aykırılık, bunun hesabını hep beraber sorarız." diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Kadınlar! “Erkeğin yaşı bölü 2 artı 2” dönemi kapandı. Yeni formül “Yaş eksi 5-10”… Amaaaa
Savaşın kilit noktasından gelen uydu görüntüleri korkuttu
İzmir’de kültürün rotası çiziliyor
ABD Gizli UFO Dosyalarını Açtı: İşte Şok Eden Detaylar
Telefonlarda Taksit Sayısı Artıyor! İşte Yeni Limit