Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği seyahatin ardından İstanbul Havalimanı'nda taşıdığı beş valizini aramak isteyen gümrük muhafaza memurlarına hakaret ettiği iddia edildi.
Gazeteci Timur Soykan'ın Onlar TV yayınında gündeme getirdiği iddiaya göre, Erkam Yıldırım, yaklaşık iki hafta önce tarifeli uçakla gerçekleştirdiği seyahatin ardından beraberinde getirdiği beş valizle birlikte İstanbul Havalimanı'na indi.
Yıldırım'ın taşıdığı valizleri aramakla görevli olan gümrük muhafaza memurları, bu işleme başlayacakları sırada beklemedikleri bir tepki aldı. Erkam Yıldırım'ın memurlara tepki göstererek "Ben Binali Yıldırım'ın oğluyum, sen bana bu muameleyi nasıl yapıyorsun" ifadelerini kullandığı ve hakaret ettiği öne sürüldü. Havalimanında gerginliğe neden olan söz konusu durum ve Yıldırım'ın hakaretleri gümrük muhafaza memurları tarafından tutanak altına alındı.
Söz konusu durumun İstanbul Havalimanı'nda görevli müdür yardımcılarına intikal etmesinin ardından Yıldırım'ın valizlerinin kontrol edilmesine onay verdiği ve gerekli denetimlerin yapılmasının ardından Yıldırım'ın havalimanından ayrıldığı belirtildi.
Mehmet Cengiz'in oğlunun porselenleri
İstanbul Havalimanı'nda yaşananlar bununla da sınırlı değildi. Soykan'ın iddiasına göre, İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi olan İGA'nın ortaklarından Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in oğlu da özel jeti ile havalimanına iniş yaptıktan sonra uçakta taşıdığı 15 koli porselen eşyayı da havalimanından geçirmek istedi.
Gümrük muhafaza memurlarının söz konusu kolilerin 'gümrüğe tabi' olduğunu ve belgelerinin eksik olduğunu belirtmesinin ardından eşyalara el konuldu ve koliler depoya kaldırıldı. Bu durum karşısında Cengiz'in oğlunun da hakaret ettiği, havalimanını terk ettikten iki saat sonra dönerek 15 koliyi aldığı belirtildi.
Gümrük muhafaza memurlarının söz konusu durumu da tutanak altına aldığı belirtildi.
(Kaynak: Haber.sol.org.tr)
İddialarla ilgili Cengiz Holding'ten açıklama geldi:
Sayın Mehmet Cengiz’in hiçbir oğlu iddia olunan olaya taraf değildir
Haber.sol.org.tr sitesinde 07.11.2025 tarihinde yer alan “İGA'da 'sen benim babamın kim olduğunu biliyor musun' krizi: Memurların görev yerleri değiştirildi mi?” başlıklı haberinizdeki yanlış bilgilere ilişkin şirketimiz tarafından açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.
Haberinizde bahsetmiş olduğunuz ve İstanbul Havalimanı’nda yolcu gümrük müdürlüğü memurları ile yaşandığı iddia olunan tartışmayla ilgili olarak Sayın Mehmet Cengiz’in ya da hiçbir oğlunun herhangi bir şekilde dahli bulunmamaktadır.
Bununla birlikte, Şirketimiz politikaları gereği konu derhal tarafımızca araştırılmaya başlanmış olup iddia olunan olaylara ilişkin gerekli açıklamalar ilerleyen aşamalarda kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Saygılarımızla,
Cengiz Holding