Hastanede klimalar çalışmıyor iddiası Meclis'e taşındı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tasarruf gerekçesiyle klimaların çalıştırılmadığı iddiası Meclis gündemine taşındı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde elektrik tasarrufu için klimaların çalıştırılmadığı iddiaları Meclis gündemine taşındı.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tasarruf tedbirleri kapsamında klima ve soğutucuların kullanıma kapatıldığı iddiasını hazırladığı soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Klimaların çalışmadığı için yoğun şikayet olduğunu belirten Erdem, "Sağlıkta tasarruf olmaz" dedi.

Erdem, önergesinde “Kamuda ve sarayda şatafat kol gezerken, itibardan tasarruf etmemek için milyonlar havaya saçılırken, vatandaşların sağlık hizmeti almak için başvurduğu hastanelerde tasarrufa gidiliyor. Bu hastanelerin kaynakları vatandaşın vergileriyle oluşturuluyor. Tasarruf edilecekse bin odalı sarayın elektriğinden tasarruf edin" ifadelerine yer verdi.

Antalya'daki sıcakların etkisini artırdığına dikkat çeken Erdem şunları kaydetti:

“Özellikle hastane ortamında klimaların kapatılması yaşlılar, kalp hastaları ve kronik hastalar başta olmak üzere birçok hasta ve hasta yakını için büyük risk teşkil etmektedir.” dedi.

Erdem, Sağlık Bakanlığında uygulamadan vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!