Haklarını aramak için Ankara'ya gitmişlerdi... Somalı madenciler dönüş yolunda kaza geçirdi! 2 kişi hayatını kaybetti!

Manisa’nın Soma ilçesinden kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacakları için gittikleri Ankara'ya girişleri engellenen maden işçilerinden acı bir haber geldi. Dönüş yolunda kaza geçiren madencilerden Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İlter hayatını kaybetti.

Uyar Madencilik’ten alamadıkları tazminatları için 15 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, son kez sorunun çözümü noktasında 4 Temmuz günü aileleriyle birlikte otobüsle Ankara’ya hareket etmişti.

Görüşmelerden olumlu bir yanıt alamayan madenciler Soma’ya geri dönme kararı aldı.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında bulundukları aracın takla atması sonrası Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ile Ali Faik İlter hayatını kaybetti.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK! ÖFKEMİZ ÇOK BÜYÜK!

Bağımsız Maden İş Sendikası, konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“ACIMIZ ÇOK BÜYÜK! ÖFKEMİZ ÇOK BÜYÜK!  Maden işçilerinin yiğit önderi, genel başkanımız, her şeyimiz Tahir Çetin'i ve önderimiz, haysiyet abidemiz, canımız Ali Faik'imizi kaybettik.”


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Wagner Sahnesindeki bir “Dj Tavşan” operadaki Hitler hayaletini nasıl kovdu
Bardağı masaya sert koyunca kovuldu: Mahkemeden dikkat çeken karar
AKOM'dan İstanbul için dikkat çeken poyraz ve sıcaklık uyarısı
İstanbul'da feci kaza... Otomobil İETT otobüsüne çarptı: 3 kişi hayatını kaybetti
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?