"Hakkımızı alana kadar eylemdeyiz" demişlerdi: Trendyol Express çalışanları kazandı

Trendyol Express çalışanlarının eylemleri sonuç verdi. Sözleşmeli teslimatçıların maaşlarına yüzde 39 zam yapıldı ve aylık toplam hak edişlerinin 12 bin 500 TL + KDV olacağı belirtildi.

Online alışveriş sitelerinden Trendyol’da kendi namına çalışan sözleşmeli teslimatçıların hak edişlerine yapılan yüzde 11’lik zammı protesto etmek amacıyla yaptığı eylemler sonuç verdi ve çalışanların maaşlarına yüzde 39 oranında zam yapıldı.

Trendyol’dan yapılan açıklamada, “2022 içerisinde, bir taşıyıcı iş ortağının faaliyet gösterdiği süreye bağlı olarak taşıdığı paket sayısına göre toplam hak edişinin aylık en az 12 bin 500 TL+KDV olması, iş ortaklarımızın da beklentilerini karşılar şekilde, garanti altına alınmıştır” denildi.

Şirketten yapılan açıklamaya şöyle devam edildi:

“Mevcut iddialarda ise, sadece ‘iş ortağı destek paketleri’nde geçerli olan hizmet bedeli artış oranı ön plana çıkarılmıştır. Tek başına bu oran üzerinden değerlendirme yapmak eksik ve yanıltıcı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Trendyol tüm iş ortaklarının memnuniyetini her şeyin önüne koyan bir şirkettir. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir.”

KONVOYLAR HALİNDE GENEL MERKEZE GELMİŞLERDİ

İki gün önce kontak kapatma eylemlerine başlayan çalışanlar, bugün uzun konvoylar halinde Trendyol’un Maslak’taki genel merkezi önünde toplanmışlardı.

Çalışanlar, “İstanbul’un tamamında, Trakya bölgesinde ve diğer illerde dün kendi şubesinin önünde kontak kapatma eylemi yapan arkadaşlarımızın katılımıyla bugün Maslak’taki genel merkez önünde toplanıyoruz. Hakkımızı alana kadar buradan ayrılmama kararı aldık” demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Murat Boz, Gülistan Doku için şarkı yazdı
Domenico Tedesco ile yollar ayrılmıştı: Fenerbahçe'de teknik direktörlük için iki aday
Irak'ta hükümeti o kuracak... Başbakan adayı Ali ez-Zeydi kimdir? Masasında 3 kritik dosya var
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası: Yalıya metreler kala durabildi!
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?