Haftalık vaka haritası güncellendi! Türkiye kıpkırmızı!

Fahrettin Koca, 3-9 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Kırklareli, İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Kastamonu 100 bin kişide en çok Covid-19 vakası görülen iller oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritamızın güncel hali ektedir. Mutasyonlu virüs aynı yolla ancak daha hızlı yayılıyor. Kısıtlamalar zaruri hale geldi. Birlikte mücadele edip kazanacağız," diyerek yeni insidans haritasını paylaştı.

Kırklareli, İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Kastamonu 100 bin kişide en çok Covid-19 vakası görülen iller oldu.

Her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı İstanbul'da 804,97, Ankara'da 419,06, İzmir'de 304,07 oldu. İstanbul’da geçen hafta Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide 564,03 idi.

Haftalık verilere göre Şırnak, Hakkari, Van, Şanlıurfa ve Mardin 100 bin kişide en az Covid-19 vakası görülen iller oldu.

HARİTA TAMAMEN KIRMIZIYA KESTİ

Sağlık Bakanlığı bir önceki haritayı “Düşük”, “Orta, “Yüksek” ve “Çok Yüksek” olmak üzere mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklerle çok daha kolay algılanabilecek şekilde açıklamıştı. Bu hafta ise yine daha önceki sistematiğe geçilerek doğrudan illere göre 100 bin kişiye düşen toplam vaka sayılarının açıklanması tercih edildi.

Ancak yazılımcı Güçlü Yaman, açıklanan verileri renk haritasına döktü. Buna Türkiye'nin birkaç il hariç tamamen kırmızıya büründüğü görülüyor.

Harita şu şekilde:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Pentagon UFO dosyalarını açmaya devam ediyor: Ortadoğu vakaları...
34 yıl sonra ikiz çocuk sahibi olmuşlardı: Abdurrahman Tutdere’den Doğan ailesine ziyaret
Netflix'ten Manifest sürprizi: Başarı dolu yolculuk belgesel oluyor!
İtalyan pizzasının sırrı Torbalı'dan çıkıyor: ABD, Hollanda sırada bekliyor...
Klima dış ünitesine kapılan 4 yaşındaki Miraç yaşamını yitirdi: Komşusu tutuklandı