Habertürk yazarı Bülent Aydemir: Seçmen bilgi kâğıtlarını saklayın!

Habertürk yazarı Bülent Aydemir seçimin ikinci tura kalma olasılığına karşı "seçmen bilgi kağıtlarını saklayın" uyarısında bulundu.

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, 14 Mayıs seçimlerinde kullanılacak seçmen bilgi kağıtlarının saklanması gerektiğine dikkat çekti.

Aydemir, yazısında şunları kaydetti:

”Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalma olasılığına karşın, sandık kurulu bilgi kağıtlarını almayacak. Normalde bilgi kağıtları sandık kuruluna bırakılırdı.

Seçimin ikinci tura kalması durumunda, “Sandık numaram kaçtı? Seçmen listesinde kaçıncı sıradaydım?” gibi kaygılar oluşmasın diye bilgi kağıtları seçmene geri verilecek. Böylelikle sandık kurulları boşa meşgul edilmeyeceği gibi bundan kaynaklı bir yığılmanın da önüne geçilecek. Vatandaş, 14 Mayıs’ta oyunu kullandıktan sonra bilgi kağıdını unutmayıp geri alsın. Çünkü ikinci tura kalacak seçimde aynı sandıkta ve aynı sıra numarasında oylarını kullanacaklar…”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Hasta Arkadaşı Ziyarette Hangi Şarkı Söylenir
Eğitim-Sen: Öğrencileri tarikatların eline terk etmek anlamına geliyor
Cevdet Yılmaz'dan Azerbaycan - Ermenistan barış anlaşmasına ilişkin açıklama
TESK: 'Esnafla vatandaş karşı karşıya getirilmemeli'
'Huzur İstanbul' uygulaması: Polis 700 kişiyi gözaltına aldı