Gülşen tahliye edildi

İmam hatiplilerle ilgili espri amacıyla kullandığı ifadenin dört ay sonra gündeme getirilmesi üzerine hedef gösterilen ve tutuklanan Gülşen, 'ev hapsi' şartıyla tahliye ediliyor.

Dört ay önce gitaristine "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleriyle takıldığı için geçtiğimiz perşembe günü tutuklanan Gülşen hakkında tahliye kararı verildi. 

Ancak sanatçının tutukluluğu burada sona ermedi. Mahkeme heyeti, kararı 'konutu terk etmeme' koşuluyla verdi. Gülşen'in dosya davaya dönüşene kadar ev hapsinde kalacağı belirtiliyor.

Gülşen, uzun süredir sahne kıyafetleri ve dünya görüşü nedeniyle İslamcı çevrelerin hedefindeydi. 'Jet hızıyla' işleyen yargı süreci, AKP'ye yakın isimler de dahil olmak üzere büyük bir kesimin tepkisini çekmişti.

NE OLMUŞTU?

Gülşen, ifadesinde "Ben 25 yıllık sanatçıyım. Müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı imamdır. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda 'aptal', 'salak', 'sapık' olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur" demişti.

Ancak sanatçının bu sözleri sonrası 'adli kontrolün yeterli kalmayacağı' iddia edilmişti. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Gülşen'in 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan tutuklanmasına karar vermişti.

Gülşen, 25 Ağustos'ta tutuklanarak Bakırköy Cezaevi'ne konuldu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

ÖSYM 2026 sınav takvimi açıklandı: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu!
AKP'li Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı!
Ortaköy'deki midye ve kumpir faciasında iki çocuk hayatını kaybetmişti: Anne de kurtarılamadı!
'Çocuklar Duymasın' oyuncusu 'itirafçı' olarak İBB iddianamesinde
Türkiye şehitlerini uğurladı... 20 kahraman şehit için Ankara'da tören