Gülşen hakkında hapis istemi!

İmam Hatiplilere yönelik söylemlerinden dolayı hakkında soruşturma başlatılan Gülşen için iddianame hazırlandı. İddianamede Gülşen hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle tutuklanan daha sonra itiraz üzerine konutu terk etmemek şartıyla tahliyesine karar verilen Gülşen Çolakoğlu'nun ev hapsinin kaldırılması talebi reddedildi.

Gülşen hakkındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından savcılık, 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianamede 702 kişi ve kurum müşteki sıfatıyla yer aldı.

Gülşen hakkında hazırlanan iddianame şöyle:

702 kişinin müşteki olarak yer aldığı iddianamede Gülşen'in "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar cezası istendi. İddianamede Gülşen'in sözlerinin halkın, toplumun bir bütününü ifade ettiği ve halkın sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, ayrımcılığa maruz bırakıldığı, şüpheli Gülşen'in söz ve beyanlarının kışkırtıcı ve düşmanca tutum ve davranışlar sergilediğine yer verildi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame, değerlendirme aşamasında bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte Transkript Skandalı: Parası Olan Üniversiteli Oldu
İmamoğlu müjdeyi Silivri'den duyurdu: 'Gençlere güzel bir haberim var'
Yandaş yazarın 'kumar' paylaşımına Tanju Özcan'dan 'pudralı' cevap!
Prof. Dr. Mete Tunçay hayatını kaybetti
Tel Aviv'de 500 bin kişilik eylem: Savaşı durdurun, rehineleri geri getirin