Gülistan Doku dosyasında silinen hastane kayıtları... O başhekim gözaltına alındı

Gülistan Doku dosyasında hastane kayıtlarının silindiği iddiaları üzerine Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı, müfettiş görevlendirildi. Ardından dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, Bursa’da gözaltına alındı. Özdemir, daha sonrasında ise adliyeye sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı, Gülistan Doku soruşturması kapsamında hastane kayıtlarının silindiği iddiaları üzerine, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve müfettiş görevlendirildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Tunceli’de bahse konu olaya ilişkin bakanlığımızca soruşturma başlatılmış, konuyla ilgili müfettiş görevlendirilmiştir" denildi.

BAŞHEKİM GÖZALTINA ALINDI

Bakanlığın soruşturmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmekte olduğu Gülistan Doku soruşturması kapsamında dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, Bursa’da gözaltına alındı.

GİZLİ TANIK İFADESİNDE ANLATMIŞTI

Gülistan Doku soruşturmasında "Şubat" isimli gizli tanık, Doku'nun 3 kişi tarafından cinsel istismara ve şiddete maruz kaldığını iddia ederek, Doku'nun hastane kayıtlarının da silindiğini söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

16 saatlik mücadeleyle tarih yazdı
Mezarlıkta silahlı saldırı: AKP'li yönetici, oğlu ve yeğeniyle birlikte öldürüldü
Akbelen'de acele kamulaştırmaya yargı freni: 679 parsel alanı kapsayan davaların tamamını durdurdu
Kastamonu’da sağanak kabusa döndü: 12 kişi tahliye edildi, 6 köy yolu ulaşıma kapandı
Anız yangını ormana sıçradı: 3 saatte kontrol altına alındı