Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel'de 21 Ocak'ta meydana gelen yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti.
Otel yangınıyla ilgili TBMM'de kurulan komisyonun çalışmaları devam ediyor.
Karar'ın haberine göre komisyonun dünkü toplantısında oteldeki aykırılıklar gündeme geldi.
Bilirkişi raporuna göre, oteldeki proje ve uygulamalar arasında aykırılıklar bulunmasına rağmen tesis, yıllar içinde defalarca Turizm İşletme Belgesi almış.
Rapora göre, 24.01.1973, 07.08.1997, 11.04.2000, 21.03.2002 ve 22.10.2021 tarihlerinde otelin Turizim İşletme Belgesi aldığı belirtildi.
19 kişi tutuklu
Otelde meydana gelen yangınla ilgili otelin sahibi Halit Ergül’ün damadı Emir Aras, eşi Emine Murtezaoğlu Ergül, kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İtfaiye Müdürü Kenan Coşkun’un da aralarında bulunduğu 19 kişi tutuklu bulunuyor.
Yangının üzerinden geçen 4 ayda istifa eden olmadı. Kültür ve Turizim Bakanlığından da hakkında soruşturma izni verilen kimse yok.