Gözaltı görüntüleri sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı... Bülent Kılıç'tan ilk açıklama! "Öldürülmeye çalışıldım, canıma kastedildi!"

İstanbul Taksim'de 19. Onur Yürüyüşü'nde polisin sert müdahalesi ile gözaltına alınan AFP Muhabiri Bülent Kılıç'tan ilk açıklama.

İstanbul Taksim'de 19. Onur Yürüyüşü'nde polisin sert müdahalesi ile gözaltına alınan AFP Muhabiri Bülent Kılıç, Beyoğlu İlçe Karakolu’nda kendisine müdahalede bulunan polisler hakkında şikayetçi oldu.

Resmi bir gözaltı yaşamadığını bildiren Bülent Kılıç, Beyoğlu İlçe Karakolu’nda sırtına ve boynuna basan polisten şikayet olmak için avukat desteğiyle işlem yapıyor.

BÜLENT KILIÇ: ÖLDÜRÜLMEYE ÇALIŞILDIM

RSF Türkiye'nin  2 kez görüşme yaptığı gazeteci AFP Muhabiri Bülent Kılıç, "Ben öldürülmeye çalışıldım, savcılık sadece mala zarardan soruşturmaya izni veriyor. Polis fotoğraf makinemi tamire götürdü. Ben malından değilim, benim canıma kastedildi. İşleme itiraz ediyoruz şimdi" dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Bülent Kılıç’ın ‘boğazına basılarak nefessiz bırakıldığını’ kaydetti.

Sendikanın açıklamasında “Üyemizin derhâl serbest bırakılmasını ve sorumlu polisler hakkında işlem yapılmasını talep ediyoruz!” dendi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Kılıç’ın ‘boğazına basılıp nefessiz bırakılarak gözaltına alınmasını’ kınadı. Kılıç’a resmi bir gözaltı işleminin yapılmadığı, gazetecinin polisten şikayetçi olduğu duyuruldu.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, gözaltıya tepki gösterirken “Üzerine çıktığınız ters kelepçe yaptığınız gazeteci, dünyanın tanıdığı bir foto muhabiri Bülent Kılıç. İstanbul’da gösteriyi takip ederken bir foto muhabirine bu şekilde muameleyi kabul etmiyor, kınıyor, sorumluların hesap vermesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Avrupa'yı ikiye bölen Kanye West konser turunun İstanbul’dan başlama ihtimali yüzde kaç?
Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme yolda
Starbucks CEO'su yüksek kahve fiyatlarını savundu, tepki yağdı
İstanbul Boğazı'nda 'yat yarışı': Transit gemi geçişlerine kapatıldı
Kongre devre dışı bırakıldı: ABD’den Orta Doğu’ya dev silah satışı