Göçmen kaçakçılarına operasyon: 25 tutuklama

Göçmen kaçakçılarına yönelik gündür süren 'Kalkan-27' operasyonunda 84 organizatörün yakalandığı 25'inin tutuklandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyon yaptıklarını duyurdu.

Yerlikaya, organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik son 4 gündür süren 'Kalkan-27' operasyonlarında 84 organizatör ve bin 29 düzensiz göçmenin yakalandığını, göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin 25'inin tutuklandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, 27 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik son 4 gündür 'Kalkan-27' operasyonları düzenlendiğini belirtti. Buna göre; yapılan eş zamanlı baskınlar ve yol kontrolleri sonucu 84 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 29 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin 25'i tutuklandı, 7'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin adli işlemleri sürüyor. Yakalanan düzensiz göçmenler de ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi.

Operasyonları gerçekleştiren polisleri ve Göç İdaresi Başkanlığı personelini tebrik eden Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız devam edecek" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumuna ilişkin hastaneden yeni açıklama: 'Kalpte iyiye gidiş var ama...'
'Yolun yolumuzdur Bahçeli' diyen Ahmet Hakan’a MHP'den yanıt geldi
New Balance’a büyük ceza! Türkiye'de de satılan o popüler modellerde domuz derisi tespit edildi
Dünya devi Türkiye'deki şirketi satın alıyor
Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı 3 kişi 3 ayrı ülkede yakalandı