Göç İdaresi'nden 2 Uygur Türkü'nün sınır dışı edileceği iddiasına yanıt

Göç İdaresi Başkanlığı, Uygur Türkü iki kişinin Çin’e sınır dışı edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Göç İdaresi Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan, Uygur Türkü iki şahsın Çin’e sınır dışı edileceğine dair iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun "Geri Gönderme Yasağı" başlıklı 4. maddesini titizlikle uyguladığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Hiç kimse, işkence göreceği, ırkı, dini, tabiiyeti, belli bir toplumsal gruba mensubiyeti veya siyasi fikirleri nedeniyle hayatının veya özgürlüğünün tehdit altında olacağı bir yere gönderilmemektedir. Bahse konu şahısların Çin’e gönderileceği iddiaları kesinlikle gerçek dışıdır."

Açıklamada, söz konusu kişilerden A.M.’nin kendi talebi doğrultusunda ailesinin bulunduğu bir Batı ülkesine gönüllü olarak gittiği, A.A. hakkında ise 2023 yılında verilen gözetim kararının kaldırıldığı belirtildi.

Göç İdaresi Başkanlığı, bugüne kadar hiçbir Uygur Türkü’nün Çin’e sınır dışı edilmediğini vurgulayarak, kamuoyunu yanıltıcı haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Eşini darbeden sanığa 19 yıl hapis: Duruşma sonrası babası hayatını kaybetti
Göçmen faciası: 250 kişi kayboldu
Gülistan Doku soruşturmasında yeni deliller açıklanacak
Ticaret Bakanlığı duyurdu: Yüksek takipçili 15 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
Iğdır'da üreticilerin don nöbeti: Çiçek açan kayısı ağaçlarını dumanla koruyorlar