Göç İdaresi Başkanlığı: İran’dan Türkiye’ye göç iddiası gerçeği yansıtmıyor

Göç İdaresi Başkanlığı, İran'dan Türkiye’ye yönelik yoğun bir göç hareketi yaşandığına ilişkin iddiaları yalanladı.

Göç İdaresi Başkanlığı, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "İran’dan Türkiye’ye kitlesel göç yaşandığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Tüm hudutlarımız, güvenlik birimlerimiz tarafından en ileri teknolojiyle donatılmış fiziki güvenlik sistemleriyle 7/24 esasına dayalı olarak kontrol edilmektedir” denildi.

Açıklamada, sınır kapılarındaki giriş-çıkışların dikkatle takip edildiği vurgulanarak, “13 Haziran 2025 tarihi öncesine kıyasla İran’dan ülkemize yapılan girişlerde herhangi bir artış tespit edilmemiştir. Dolayısıyla iddia edildiği gibi bir göç hareketliliği söz konusu değildir” ifadeleri kullanıldı.

Kamuoyunun yalnızca yetkili makamlardan yapılan açıklamalara itibar etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İmamoğlu: Milletin vermediği meşruiyeti ülke dışında arayanlar, cumhuriyetimiz için bir tehdittir
On binler Kadıköy'de Cumhuriyet için yürüdü! Özgür Özel'den dikkat çeken 'laiklik' vurgusu!
Aziz İhsan Aktaş iddianamesinin incelenmesi amacıyla oluşturulan heyetin ön inceleme raporu: Hukuken bomboş ve delilsiz
ABD’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı: Türkiye çok önemli bir ortak
İsrail'den Gazze’ye hava saldırısı...Trump: “Ateşkes tehlikede değil”