İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerinin 12. yıldönümündeki eylemlerde gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 12 kişiden 2'si tutuklamayla, 10'u adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Tutuklama” talebiyle hakimliğe sevk edilen Nazım Öztoprak ve Büşra Islak da adli kontrol imza ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı. Böylelikle gözaltına alınan herkes serbest bırakılmış oldu.
94 kişi gözaltına alınmıştı
Gezi Direnişi'nin 12. yıldönümü dolayısıyla Taksim Dayanışması’nın "Karanlık gider, Gezi kalır" diyerek yaptığı çağrı üzerine olağanüstü ablukaya rağmen anma dün 19.00'da Süslü Saksı Sokak ile Mis Sokak kesişiminde gerçekleşti.
Basın açıklamasının ardından Taksim'e yürümek isteyen gençlik örgütlerine polis müdahalede bulundu. Öğrencilerin bir kısmı Taksim'den Şişhane'ye kadar sloganlarla yürürken, 94 kişi polis ablukasında gözaltına alındı.
82 kişi gece serbest bırakıldı
Gözaltına alınanlardan 82'i gece serbest bırakılırken, 12'si bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.