Gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun önceki akşam CNNTürk televizyonunda katıldığı programda ''Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık rezervinin erimesi'' tartışmasını gündeme getiren ilk kişi olarak işaret ettiği Genç Parti lideri Cem Uzan, iddiayı doğruladı.
Genç Parti Genel Sekreteri Melek Dingaz Yaralı, Cem Uzan'ın Merkez Bankası'nın 120 milyar dolarlık rezervinin eritildiğini ilk olarak Bizim TV'de Şaban Sevinç ile 21 Kasım 2020 tarihinde yaptığı canlı yayında anlattığını söyledi.
Genç Parti Genel Sekreteri Melek Dingaz Yaralı'nın yazılı açıklaması şöyle:
KAMUOYUNA AÇIKLAMA
Türkiye'de son bir aydır, siyasi partilerin, yazılı ve görsel basının, sosyal medyanın ve halkın gündemini oluşturan ana konu, "128 Milyar Dolar nerede" sorusudur. Bu konuya ilişkin; İktidar kanadından da, muhalefet kanadından da çeşitli açıklamalar yapılmakta, pankartlar asılmakta, TV programlarında tartışmalar ve açık oturumlar yapılmakta ve kamuoyu aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Ancak; dün gece bir TV kanalındaki programda bir gazeteci-yazar tarafından yapılan yorum üzerine, ("Bu sorunun kaynağı kimdir, İlk soruyu kim ve niçin sormuştur?") Genç Parti olarak açıklama yapma ve toplumu "DOĞRU BİLGİLENDİRME" gereği doğmuştur.
Resmi verilere göre, Türk milletinin, 83 milyon vatandaşın karagün parası olarak hazinesinde bulunan, Merkez bankasının rezervindeki 128 Milyar Dolar, Hazine ve Maliye bakanlığı'nın yanlış para politikaları yüzünden çarçur edilmiş ve Merkez bankasının rezervleri eksiye düşmüştür. Bu konu; sorumlu ve bilinçli bir Türk vatandaşı olarak, Parti kurup siyasete giren ve ağır bedeller ödeyen ve hâlâ ödemekte olan, Kurucu Genel başkanımız tarafından, 21.11.2020 ve 20.02.2021 tarihlerinde Sn Şaban Sevinç'in programlarında, 09.12.2020 tarihinde Sn Murat Muratoğlu'nun programında ve 24.02.2021 tarihinde Sn Ferit Atay'ın programında sorulmuştur.
Yani; ana muhalefet partisi ve diğer partilerin, gündeme daha sonra getirdiği konu, Genç Parti'nin Kurucu Genel Başkanı tarafından aylar boyunca ısrarla gündemde tutulmuş ve her ailenin 80.000 TL nın akıbeti iktidardan sorulmuş, açıklama yapılması istenmiştir. Bu sorunun amacı, bir takım gazeteci ve TV programcılarının konuyu çarpıtmak ve hafifletmek amacıyla söylediği gibi, Türk halkına "hikâye anlatmak" değil; bilâkis, suni gündemler yaratarak gerçek gündemi perdeleyen mecraların oyununu bozarak, insanımızın gerçek gündemini açık ve net bir şekilde ortaya koymak, Türk halkının haklarını ve menfaatlerini korumaktır. Bugün, bütün medya ve siyaset ehli bu konuyu konuşuyor ve iktidar partisi de bu soruya cevap vermeye ve halkımızı bu "128 milyar dolar" konusunda ikna etmeye çalışıyor ise; Kurucu Genel başkanımız Sn Cem UZAN'ın bu soruyu sormakta ne kadar haklı olduğunu göstermektedir.
İktidar ve O'nun adına hareket eden bir takım medya mensupları, konuyu farklı yerlere çekmek, çarpıtmak yerine, her Türk vatandaşının hakkı bulunan ve hazinesinden buharlaşan bu paranın akıbeti konusunda; yetkili merciler, Kamuoyuna tatmin edici, ikna edici bir açıklama yapmak zorundadır.
Genç Parti, Türk halkı adına, bütün kadrolarıyla bu soruyu sormaya devam edecektir.
"128 Milyar Dolar nerede?"
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Melek Dingaz Yaralı
Genel Sekreter
Cem Uzan'ın MB rezervlerinin eritildiğini anlattığı Bizim TV'deki programın linki https://youtu.be/_KJbLswByh8