Geçinmek zorlaşıyor: Yoksulluk sınırı 75 bin TL’yi geçti

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Şubat ayı açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. TÜRK-İŞ'in verilerine göre, açlık sınırı 23 bin TL’yi yoksulluk sınırı 75 bin TL’yi geçti.

TÜRK-İŞ Şubat ayının açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Açlık sınırı 23 bin 323,86 TL’ye, yoksulluk sınırı ise 75 bin 973,49 TL’ye yükseldi.

Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 30.206,24 TL ’ye yükseldi.

Dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 5,39 oranında gerçekleşti. On iki aylık değişim oranı yüzde 43,47 oldu. Yıllık ortalama artış ise yüzde 57,73 olarak gerçekleşti

Sonuçları da değerlendiren TÜRK İŞ, dört kişilik bir ailenin sadece gıda için yapması gereken harcama tutarı net asgari ücretin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Değerlendirmede şu ifadelere yer verildi: "Dar ve sabit gelirli kesimlerin geçim koşulları bozulmaya devam etmektedir. Çalışanların satın alma gücü her geçen gün gerilemekte ve bu nedenle çalışanlar gıda harcamalarında bile tasarruf yapmak zorunda kalmaktadır. Ülkemizde insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebilme imkânı çoğu ücretli çalışan için mümkün olmamaktadır. Toplumun çoğunluğunu oluşturan ücretli çalışanlar ve emekliler için zorunlu harcama ile elde edilen gelir arasındaki fark giderilmeli ve geçim şartları iyileştirilmelidir"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: İyi bir paparazzi; hayatı boyunca kaç kere acil servise gider, kaç para kazanır?
“Deliller henüz toplanmadı”
Raziye Özdemir Tüfekçi Yazdı: Kirlenen Çevre, Yorulan Zihin
İmamoğlu’ndan ‘çöküş’ uyarısı: Ya iktidar ülkeyi derin bir çöküşe sürükleyecek ya da insanca, hakça bir düzen kuracağız
MSB'den düşürülen İHA açıklaması: Kontrolden çıkmıştı