İstanbul 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tarafların avukatları katıldı.
Sanık Emrah Topal'ın avukatı İsmail Işık, müvekkilinin olayla ilgili değilken tartışmayı görünce stüdyoya geldiğini, kavgayı aralamak için Latif Şimşek'i çekerek bir yere oturttuğunu, Şimşek'in "Sen kimsin" demesi üzerine eylemi gerçekleştirdiğini belirterek lehine hükümlerin uygulanmasını talep etti.
Mahkeme, Emrah Topal hakkında 'tehdit' suçundan yeterli delil elde edilemediğinden beraat kararı verdi.
Sanık Topal, 'kasten yaralama'dan 6 ay, 'hakaret'ten 5 ay hapis cezasına çarptırdı.
Sanığın daha önce de kasıtlı suçlardan mahkumiyet kararı verildiği gerekçesiyle hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmetti.
Ne olmuştu?
Şimşek, 6 Ağustos 2022'de Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'la kavga etmişti. İddianamede, Enginyurt'un yanındaki Topal'ın Şimşek'e küfrederek yumruk ve tokat attığı belirtilmişti.
Savcılık, Topal'a 'basit yaralama', 'hakaret' ve 'tehdit'ten 1 yıl 1 aydan 5 yıl 4 aya kadar cezası istemiyle dava açmıştı.