Firari FETÖ’CÜ savcı Zekeriya Öz'ün telefon kayıtları ortaya çıktı! 17-25 Aralık'ta kimi aradı?

Başta ‘Ergenekon’ olmak üzere FETÖ’nün kumpas davalarını yürüten firari eski savcılardan Zekeriya Öz’ün, kullandığı cep telefonların HTS kayıtları ortaya çıktı. Adına 11 adet cep telefonu çıkan Öz’ün, telefon trafiğinde dikkat çeken detaylar yer alıyor.

Zekeriya Öz hakkında yapılan soruşturmalarda cep telefon kayıtlarının incelendiği ortaya çıktı. Muhabir Tv’nin haberine göre 17-25 Aralık operasyonunu koordine eden Öz’e ait ortaya çıkan cep telefon kayıtları şaşırttı.

11 ADET CEP TELEFONU ÇIKTI

Yapılan incelemelerde Zekeriya Öz’ün üzerinde kayıtlı tam 11 adet cep telefonu çıktı. Polis, Zekeriya Öz adına alınmış bu 11 adet cep telefonların 10 yıllık HTS kayıtlarını çıkarttı.. İncelemelere göre bazı hatları başkaları kullanıyordu. Bu kişilerde araştırılmaya başlandı.

17 ARALIK OPERASYONUNDA ÖNCE KİMİ ARADI

Ortaya çıkarılan HTS kayıtlarında Zekeriya Öz’ün telefon trafiği dikkat çekti. 17-25 Aralık operasyonlarının olduğu döneme ait telefon trafiği FETÖ’cu gerçeğini bir kez daha ortaya koydu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak soruşturmayı koordine eden Zekeriya Öz, 17 Aralık’a girildiği gece saat 00:30 emniyet mensubu Mehmet Sait Sevinç’i aradığı görülüyor.  İlginç olan Mehmet Sait Sevinç, 7 saat sonra gerçekleşecek operasyonun başındaki isim değildi. Ancak operasyona katılacak bir emniyet mensubuydu. Bylock kullanıcısı olduğu ortaya çıkan Mehmet Sait Sevinç, kumpas operasyonlarında yer aldı ve FETÖ şüphelisi olarak 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan isimdi.

EN ÇOK FETÖ SANIKLARI İLE GÖRÜŞTÜ

17 Aralık sabahı operasyon başladığında Zekeriya Öz’ün telefon kayıtlarında yine FETÖ’cu savcılarla yaptığı görüşmeler dikkat çekiyor. Öz,  operasyon günü FETÖ sanığının önemli savcıları Mehmet Berk, Fikret Seçen, Cihan Knasız ve Mehmet Karababa ile sık sık görüşmeler yaptığı kayıtlara geçildi.

İKİ KEZ ABD’Yİ ARAMIŞ

Zekeriya Öz’ün yurt dışı telefon kayıtları da çıkarıldı. Öz, Amerika Birleşik Devletleri, Alman, Tanzanya, İtalya, Romanya, Yunanistan, Bosna Hersek ve Suudi Arabistan’a kayıtlı cep numaralarını 24 kez aramıştı. Bu aramalarda ABD’yi iki kez aradığı görülüyor. Yapılan soruşturmalarda Öz’ün iki ayrı hat üzerinde kriptolu haberleşme programı Bylock kullandığı ortaya çıkmıştı.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Avrupa'yı ikiye bölen Kanye West konser turunun İstanbul’dan başlama ihtimali yüzde kaç?
Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme yolda
Starbucks CEO'su yüksek kahve fiyatlarını savundu, tepki yağdı
İstanbul Boğazı'nda 'yat yarışı': Transit gemi geçişlerine kapatıldı
Kongre devre dışı bırakıldı: ABD’den Orta Doğu’ya dev silah satışı