FETÖ soruşturmasında 65 kişi tutuklandı

FETÖ'ye yönelik soruşturmada gözaltına alınan ve aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 95 kişiden 65'i tutuklandı.

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda farklı kuvvet komutanlıklarında muvazzaf olarak görev yapan 10 albay, 15 yarbay, 43 binbaşı, 27 yüzbaşı, 5 teğmen rütbelerinde olmak üzere toplamda 100 kişi ile farklı sebeplerle müstafi, ihraç, emekli vb. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiği kesilen 8 kişi olmak üzere toplamda 108 kişiye yönelik 24 Haziran’da 31 ilde operasyon yapılmıştı.

Operasyon kapsamında 95 şüphelinin yakalandığı ve 13 şüphelinin ise yakalanması için Milli Savunma Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde çalışmaların devam edildiği ve yakalanmalarına yönelik çalışmaların halen devam ettiği belirtildi.

İşlemleri tamamlanan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen 95 kişiden, 28'i hakkında sevk edildikleri sulh ceza hakimliklerince yurtdışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanarak, 2 şahıs hakkında ise ev hapsi şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması kararı verildi.

Toplamda 65 kişi sevk edildikleri sulh ceza hakimlikleri tarafından tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Gazeteci İrfan Değirmenci ve Basel gözaltına alındı
Schengen vizesinde kriz... 50 binden fazla öğrenci mağdur!
İzmir’deki orman yangını kontrol altına alındı!
Yargıtay Onursal Daire Başkanı Aktan’dan CHP’nin kurultay davası ile çarpıcı değerlendirme: Davanın altı boş
Trump'tan Fed Başkanı'na: İstifa etmesini çok isterim