Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, 5 gün arayla türban konusunda paylaştığı birbirine zıt iki mesajıyla sosyal medyanın gündemine geldi.
BirGün'de yer alan habere göre; 1 Ocak’ta Twitter’da kendisine verilen bir yanıta tepki gösteren Fatmanur Altun, ‘başı kapalı ve açık profesör ayrımı yapmadıklarını' savundu. Altun, “Saymadık, bilmiyoruz. Fişlemek sizin işiniz” dedi.
Fatmanur Altun’un 1 Ocak tarihli mesajı şöyle:
Altun, Boğaziçi eylemleri ardından 6 Ocak’ta paylaştığı diğer mesajında ise ilk sözlerinin tam tersi ifadeler kullandı. “Türkiye’de kadınların %70’i başörtülü” diye kaynağı belirsiz bir veri paylaşan Altun, Boğaziçi Üniversitesi’ne gönderme yaparak, “Eğer bir üniversitenin kadın hocaları içinde başörtülü olanların oranı buna yakın değilse o üniversite bırakın ‘özgürlükçü, demokrat, çoğulcu’ olmayı, temsil konusunda bile apartheid düzeyindedir” ifadelerini kullandı.
Fatmanur Altun’un 6 Ocak tarihli mesajı şöyle: