CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztrak, CHP'den 3 vekilin istifa etmesiyle ilgili soruya cevap verdi.
Öztrak, "Bu ülkede Erdoğan'ın damadı istifa etti. Kanallar bunu 27 saat haber yapamadı. AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı istifa ettirildi. Belediye başkanı canlı yayında dudaklarını kemirerek istifa ettiğini söyledi. Belediye başkanını istifaya ne götürdü, bu istifanın arkasında yolsuzluk iddiaları var mı yok mu medyaya yansımadı, sorgulanmadı bile. CHP'den 3 vekil istifa edince, suskun medya anında kıyameti koparmaya başladı.
Kimsenin şüphesi olmasın. Sel gider kum kalır. Kişiler gelip geçer. CHP ve Cumhuriyet ilelebet payidar olmaya devam eder. İstifa tek taraflı bir müessesedir. İstifa partiden ayrılan arkadaşların takdiridir. Tam da partimiz iktidara yürürken vefa duygusunu unutup giderken partimize ve partililerimize cumhur ittifakının ağzıyla yönelttikleri ithamları asla kabul etmeyiz ve unutmayız.
Muharrem İnce açıklaması
Ayrıca hem parti içinde kalıp hem de yeni partisinin tüzüğünün hazır olduğunu söyleyenlerin açıklamalarını etik bulmadığımızı söylemek isterim. Hep söylüyoruz, milletimiz herkesin ne yaptığını görüyor.