Fahrettin Koca bir kente dikkat çekti! 'Bayramı bayram gibi kutlamayı hak etti'

Fahrettin Koca, "Balıkesir bayramı bayram gibi kutlamayı hak etti" diyerek kentin artık mavi kategoride olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından korona virüs salgınına karşı aşılamadaki son durumu paylaştı.

Bakan Koca’nın paylaştığı verilere göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 62.45, ikinci doz ortalaması yüzde 32.07, birinci, ikinci ve üçüncü doz ortalaması ise 62 milyon 244 bin 821 oldu.

“BAYRAMI BAYRAM GİBİ KUTLAMAYI HAK ETTİ”

Bakan Koca, Balıkesir’in artık mavi kategoride olduğunu belirterek “Balıkesir bayramı bayram gibi kutlamayı hak etti” dedi.

İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,8 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Bilecik takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA BİTLİS'TE

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 34,1 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Bitlis'i sırasıyla Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Gümüşhane takip etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Avrupa'yı ikiye bölen Kanye West konser turunun İstanbul’dan başlama ihtimali yüzde kaç?
Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme yolda
Starbucks CEO'su yüksek kahve fiyatlarını savundu, tepki yağdı
İstanbul Boğazı'nda 'yat yarışı': Transit gemi geçişlerine kapatıldı
Kongre devre dışı bırakıldı: ABD’den Orta Doğu’ya dev silah satışı