Evlilik programında skandal! Tüm kadınlara ‘bekaret’ testi yapıldı!

Fransa’da bir evlilik programına katılan tüm kadınlara ‘bekaret testi’ yapıldığı öğrenildi. Programa hükümetten de kınama geldi.

Fransa’da bir televizyon programında yayınlanan ‘Incredible Gypsy Weddings’ isimli evlilik programında, ‘gelin adaylarından’ bekaret testi istendiği ortaya çıktı. “Bekaret” testi uygulamasına başta vatandaşlar olmak üzere devlet yetkililerinden de kınama açıklamaları yapıldı.

Fransa Vatandaşlık Bakanı Marlene Schiappa, programa katılan kadınların evlilik gerçekleşmeden önce kadın akrabalar tarafından muayene edildiğini gördüğünü söyledi. Schiappa, programla ilgili “Bekaret testini evlenme zorunluluğu olarak sunan bu tür ‘reality show’a hayır!” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

BBC’de yer alan habere göre,  Fransa’da TFX isimli kanalda yayımlanan ‘Incredible Gypsy Weddings’ adlı reality show, Perpignan şehrinin güneyinde yaşayan Katalan Roman topluluğunun evlilik ritüellerini konu alıyor.

Şubat ayında yayımlanan özel bir yayında, evlilik öncesi kadınların bekaretlerini test etmeleri gerektiği üzerinde duruldu. Bekaret testi yapan kadınlardan biri, “Bu yatakta özel eğitim almış bir kadın, Naomi’nin kızlık zarının direncini hassas bir mendille test ediyor. Mendil töreni atalardan kalma ve kaçınılmazdır. Naomi’nin cinsel ilişkisi varsa, düğün iptal edilecektir.” diye konuştu.

Fransa’da “bekaret” testinin jinekologlar tarafından yapılmasını yasaklayan sert yasalar çıkmış ve söz konusu testin bir ihlal olduğu dile getirilmişti. Meclis tarafından oylanan yasayla, ‘bekaret sertifikası’ veren doktorlar bir yıl hapis ve 15 bin euro para cezasıyla cezalandırılıyor. Kadınların rızasıyla bile olsa, testi yapan doktorlar yasaya göre tecavüz soruşturmasına tabi tutuluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İtirafçı olduğu iddia edilmişti: ROK'tan yanıt geldi
Yusuf Tekin açıkladı: YKS değişecek mi?
Pentagon UFO dosyalarını açmaya devam ediyor: Ortadoğu vakaları...
34 yıl sonra ikiz çocuk sahibi olmuşlardı: Abdurrahman Tutdere’den Doğan ailesine ziyaret
Netflix'ten Manifest sürprizi: Başarı dolu yolculuk belgesel oluyor!