Eski ABD başkanı Jimmy Carter, 100 yaşında öldü

Eski ABD başkanı Jimmy Carter, 1977-1981 arasında başkanlık yapmıştı. 100 yaşında hayatını kaybetti.

 Jimmy Carter, 100 yaşında yaşamını yitirdi. Carter, ABD’nin en uzun yaşayan başkanı oldu.

Carter ailesinin kurduğu Carter Center tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir asırlık ömrü geride bırakan eski ABD Başkanı Carter'ın "Georgia eyaletinin Plains kasabasındaki evinde hayatını kaybettiği " duyuruldu.

Sosyal medya platformu X'ten yapılan açıklamada, Carter'ın "bir asrı geride bırakarak en uzun yaşayan ABD Başkanı" olduğu belirtildi.

Trump: 'Hepimiz ona minnettarız'

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, Jimmy Carter'a "minnet borçlu olduklarını" ifade etti. Trump, "Jimmy'nin Başkan olarak karşılaştığı zorluklar ülkemiz için kritik bir zamanda geldi ve tüm Amerikalıların hayatlarını iyileştirmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Bunun için hepimiz ona minnettarız" ifadelerine yer verdi.

Nobel ödülü almıştı

ABD'nin 39. Başkanı Jimmy Carter, 1976 yılında Georgia Valisi iken başkan seçildi. 1977-1981 yılları arasında başkanlık yaptı. 32 kitap yazan ve Nobel Barış Ödülü verilen Carter, aynı zamanda Filistin'de iki devletli bir çözüm için ortaya koyduğu çabalarla biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Bebekken karaciğer nakli yaptırdığı hastaneye doktor olacak
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer 80 köy ve kasabayı ziyaret etti: "Kırsala dönüş değil göç yolu açık"
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni adli yıl mesajı: 'Yargımızın hedef gösterilmesine izin vermeyeceğiz'
İsmail Küçükkaya Halk TV'den sessiz sedasız ayrıldı iddiası: Yeni adresi neresi olacak?
Çöp kenarında yanmış bebek cesedi bulundu: Anne gözaltında