Erzurum’da şüpheli kadın ölümü

Erzurum'da hayatını kaybeden Dilan Yıldırım'ın annesi Sedya Süme, kızının intihar ettiğinin söylendiğini ama eşinin öldürdüğünden emin olduğunu söyledi.

Erzurum’un Köprüköy ilçesine bağlı Yağan köyünde yaşayan iki çocuk annesi Dilan Yıldırım 4 Ağustos’ta yaşamını yitirdi.

Dilan Yıldırım’ın ölümünün ardından gözaltına alınan eşi İ.Y. ertesi gün serbest bırakılırken Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. İ.Y. eşi Dilan Yıldırım’ın "'intihar ettiği'" iddiasında bulunurken; Dilan Yıldırım’ın annesi Sedya Süme ise "'kızının öldürüldüğünü'" öne sürdü.

Kızının ölümünün aydınlatılmasını isteyen anne Sedya Süme, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Kızıyla yaşamını yitirmeden yaklaşık bir saat önce neşeli bir şekilde konuştuğunu ve eve akşam yemeğe davet ettiğini anlatan Sedya Süme, "Kızım beni aradığında ‘anne bir halı örtüsü aldım, seninle kardeşim davetlisiniz’ dedi. Benim kızımın hiçbir sorunu yoktu. Benim kızıma 'kaynanasının sinirlendiği ve eşine şikayet ettiğini' söylediler. Kızıma buna sebep eşi içerde kızımın boyuna yumruk vurdu, kızım bayıldı. Sonra üzerine su dökmüşler ama ayılmamış. Vurdu, öldürdü kızımı. Daha sonra kıyafetlerini değiştirip hastaneye götürmüşler evdekilerle. Benim kızımı öldürüyorlar saat 11.00’de bana 14.00’te haber veriyorlar" iddiasında bulundu.

"Devlet sahip çıksın"

Sedya Süme, şöyle konuştu:

"Kızımı niye yakındaki devlet hastanesine götürmediler? Neden ambulansı aramadılar? İntihar süsü verdiler. Devlet kızıma sahip çıksın. ‘Dilan’ın annesi, babası fakir; hiçbir şey yapamazlar’ diyorlar. Devlet neden bana sahip çıkmıyor? Recep Tayyip Erdoğan bu sesimi duysun. Bugün burada mağdur bir aile var, sesimi duysun. Benim kızıma ne oldu? İki çocuk ile ortada kalmışız. Benim kızıma ne oldu bunların evinde? Önce kızımın ‘boğazı ağrıyordu, bayıldı, öldü’ dedi eşi. Sonra da "intihar" dediler. Bunlar beni kandırıyorlar ama devleti nasıl kandıracaklar? Böyle bir dünya var mı? Kızım da bir "Narin" olmuştur. Sesimizi duyun."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç: “Yok Olmamanın Tek Yolu Çok Olmak”
Zorbalığıyla gündeme gelen okul müdürü hakkında karar
Lübnan'dan İsrail'e "egemenlik" uyarısı
120 bin liralık telefon için geceden kuyruğa girdiler
Depremde 80 kişi ölmüştü: AKP'li müteahhitin tutuklanması için çağrı