Erzurum'da gözaltına alınan 9 kişi serbest

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki mitingine yönelik taşlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı. Daha önce gözaltına alınan 15 kişi de serbest kalmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs akşamı Erzurum Kent Meydanı'nda yaptığı konuşması sırasında kalabalık bir grup tarafından taşlı saldırı yapıldı.

Çıkan olaylarda İmamoğlu'nun içinde bulunduğu otobüsün camları kırıldı, 17 kişi de atılan taşlar nedeniyle yaralandı.

Ertesi gün kamera kayıtlarından tespit edilen 16 şüpheliden 15'i gözaltına alınırken, 1 kişi savcılık ifadesinin ardından, diğerleri de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı.

9 şüpheli daha

DHA'nın aktardığına göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında olayla ilgili 9 kişi daha gözaltına alındı.

Adliyeye çıkarılan 9 şüpheliden 1'i savcılık sonrası, 8'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili bir kişi hala aranıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Savcılıkta aylık gelirini açıkladı: Tutuklanan Cem Küçük'ün maaşı dikkat çekti
Ertuğrul Özkök: Kamikaze “Kılıç OSA’dan” iki gün önce “Kum havuzundan” kaçan 2 firari nereye sızdı?
Münih projesi Alman basınında geniş yer buldu: Taşyapı bu kez Almanya'da gündem oldu
Süper Lig Canlı Skor ile Türkiye’nin Futbol Heyecanına Ortak Olun
'12. Yargı Paketi' Resmi Gazete'de yayımlandı