Erol Evgin'den Mabel Matiz'e destek: Dileğimiz; şarkıların, sanatçıların yasaklanmaması

Erol Evgin, "Şarkılar ve türküler yaşamın zorluklarına ilaçtır, merhemdir, antidepresandır. Dileğimiz; şarkıların, türkülerin, sanatçıların, festivallerin yasaklanmamasıdır" dedi.

Mabel Matiz'in "Perperişan" isimli şarkısı hakkında "müstehcenlik" iddiasıyla soruşturma başlatılmış ve şarkıya erişim engeli getirilmişti.

Sanatçı Erol Evgin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Mabel Matiz'e destek verdi. Evgin, şu ifadeleri kullandı:

"56 yıldır ülkemin her köşesinde konser verdim. Hani 'Edirne’den Ardahan'a deriz ya… Öyle! İnsanların aynı şarkılarla hüzünlenip, aynı türkülerle coştuklarını gördüm. Şarkılar ve türküler ortak duygularımızın ifadesidir. Hele türkülerimiz halkın en içten duygularını dile getirir.

Türküler bazen 'Ferman padişahın, dağlar bizimdir' der, düşündürür, bazen de 'Oturduk Nazmiya’mla meme pazarluğuna' ya da 'Kaytan bıyıklarımı sürsem nerelerine' der, güldürür bizi.

Ayıbı, günahı yoktur türkülerin… Şarkılar ve türküler yaşamın zorluklarına ilaçtır, merhemdir, antidepresandır… Zor dönemlerde şarkılarımızı, türkülerimizi hep bir ağızdan söyleyerek moral bulur, rahatlarız. Dileğimiz; şarkıların, türkülerin, sanatçıların, festivallerin yasaklanmamasıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Yapay zeka kendi etkisini anlattı: Hangi meslekler riskte, hangileri güvende?
Epstein belgelerinde adı geçen Bill Gates konuşmasını iptal etti
Hibrit otomobillerle ilgili şaşırtan analiz
Suriye'de genel af ilan edildi
Gözaltına alınmıştı... İsmail Hacıoğlu'nun TRT'deki dizisi 'Cennetin Çocukları' setine ara verildi