Mabel Matiz'in "Perperişan" isimli şarkısı hakkında "müstehcenlik" iddiasıyla soruşturma başlatılmış ve şarkıya erişim engeli getirilmişti.
Sanatçı Erol Evgin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Mabel Matiz'e destek verdi. Evgin, şu ifadeleri kullandı:
"56 yıldır ülkemin her köşesinde konser verdim. Hani 'Edirne’den Ardahan'a deriz ya… Öyle! İnsanların aynı şarkılarla hüzünlenip, aynı türkülerle coştuklarını gördüm. Şarkılar ve türküler ortak duygularımızın ifadesidir. Hele türkülerimiz halkın en içten duygularını dile getirir.
Türküler bazen 'Ferman padişahın, dağlar bizimdir' der, düşündürür, bazen de 'Oturduk Nazmiya’mla meme pazarluğuna' ya da 'Kaytan bıyıklarımı sürsem nerelerine' der, güldürür bizi.
Ayıbı, günahı yoktur türkülerin… Şarkılar ve türküler yaşamın zorluklarına ilaçtır, merhemdir, antidepresandır… Zor dönemlerde şarkılarımızı, türkülerimizi hep bir ağızdan söyleyerek moral bulur, rahatlarız. Dileğimiz; şarkıların, türkülerin, sanatçıların, festivallerin yasaklanmamasıdır."