Erdoğan'ın yeni anayasaya vurgu yapmasının nedeni ne? Abdulkadir Selvi açıkladı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Erdoğan'ın yeni anayasaya vurgu yapmasının iki nedeni olduğunu dile getirdi.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, reform paketiyle ilgili ilk mesajını verirken, darbelerden arınmış yeni ve sivil bir anayasa çağrısı yapmıştı. Erdoğan, “Tercihimiz tüm siyasi partilerin bu sürecin içinde yer almasıdır. Bunun için sonuna kadar samimi gayret göstereceğiz” demişti.

Erdoğan’ın yeni anayasaya bu denli vurgu yapmasının iki nedeni var.

1- Reform paketiyle ilgili olarak yapılan çalışmalarda görüldü ki, işin ucu bir yerde geliyor, anayasaya takılıyor.

2- Erdoğan, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’ye darbe anayasası ile yönetilen ülke olma ayıbından kurtarmak istiyor. “Türkiye, tarihinde ilk defa sivil bir anayasa hazırlama ve gerçek bir özgürlük ortamında milletin takdirine sunma şansına kavuşmuştur. Milli iradenin gücünü yansıtacak yeni anayasamızın, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için belirlediğimiz hedefleri taçlandıracağına inanıyorum” demişti.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İtirafçı olduğu iddia edilmişti: ROK'tan yanıt geldi
Yusuf Tekin açıkladı: YKS değişecek mi?
Pentagon UFO dosyalarını açmaya devam ediyor: Ortadoğu vakaları...
34 yıl sonra ikiz çocuk sahibi olmuşlardı: Abdurrahman Tutdere’den Doğan ailesine ziyaret
Netflix'ten Manifest sürprizi: Başarı dolu yolculuk belgesel oluyor!