Erdoğan'ın sahaya inmesi "erken seçimin" işareti mi?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar, muhalefet partilerinin 'erken seçime hazır olmaları gerektiğini' savundu ve Erdoğan'ın söylemleri 'baskın seçime hazırlık' olarak yorumladı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar, ülkenin gidişinin kötü ve umutsuz olmasından ötürü, erken ya da baskın seçimin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lehine göründüğünü belirtti.

Kongar, "Bugün de hemen seçime gidilse, Erdoğan/AKP/MHP ittifakının bu seçimi kaybedeceğine ilişkin sonuç gösteren kamuoyu yoklamaları var. Dolayısıyla erken seçim, normal seçime kadar iktidarda geçirilecek birkaç yılı bile kaybetme olasılığını taşıyor" ifadelerini kullandı.

Kongar ayrıca, "Bu durumda Erdoğan’ın ne karar vereceğini kestirmek zor! Ama eylem ve söylemleri sanki bir erken hatta baskın seçime hazırlanıyor izlenimi veriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahaya inmesinin erken seçim sinyali olduğunu ifade eden Kongar, şunları kaydetti:

"Aslında erken ya da baskın seçim için daha pek çok belirti de var ama ben sadece belli başlılarını özetlemekle yetindim. Muhalefet partileri de rehavetlerinden kurtulup erken seçime hazırlanmaya başlasalar iyi olur." 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Gözaltına alınan Alihan Kuriş kimdir?
AK Partili belediyenin 14 milyonluk ihalesini eski AK Partili başkan aldı
Süleymancılara operasyonun detayları: 32 şirket tespit edildi inceleme sürüyor
İran’dan Trump’a Hürmüz yanıtı: 'Şartlarımız kabul edilene kadar açılmayacak'
Popstar Mehtap’tan yıllar sonra gelen duygusal itiraf: 'Ölürüm kalırım diye açıklamadım'