Erdoğan mı? Mansur Yavaş mı? Son anket sonuçları açıklandı! Fark yok gibi...

Metropoll'ün araştırmasına göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olursa, seçmenin yüzde 44,4'ü Yavaş'a oy vereceğini belirtirken, yüzde 44,6'sı da Erdoğan'dan yana oyunu kullanıyor.

Metropoll Araştırma, her ay düzenli olarak yayınladığı 'Türkiye'nin Nabzı' anketinin Şubat ayı sonuçlarını paylaştı. Katılımcılara, "Gelecekte yapılacak bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde, adaylar mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mansur Yavaş olursa kime oy verirsiniz" diye soruldu. 

Ankete katılanların yüzde 44,6'sı Erdoğan'a, yüzde 44,4'ü de Yavaş'a oy vereceğini söyledi. Yüzde 3,9'luk kesim, kararsız seçmenden oluşurken, "protesto oy" diyenlerin oranı da yüzde 4,6'yı oluşturdu. 

Seçmen, 2018 yılındaki genel seçimlerde oy verdiği parti bazında incelendiğinde ise, AKP seçmeninin yüzde 11,8'inin MHP seçmeninin yüzde 22,2'sinin Mansur Yavaş'a oy verdiği görüldü.   

Erdoğan'ın rakibi İmamoğlu olursa ne olur?

Katılımcılara sorulan bir diğer soru ise "Gelecekte yapılacak bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde, adaylar mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu olursa kime oy verirsiniz" oldu. 

Ankete katılanların yüzde 44,3'ü Erdoğan'a, yüzde 43,7'si de İmamoğlu'na oy vereceğini söyledi. Yüzde 4,5'lik kesim kararsız seçmenden oluşurken, "protesto oy" diyenlerin oranı da yüzde 5,3'ü oluşturdu. 

Seçmen, 2018 yılındaki genel seçimlerde oy verdiği parti bazında incelendiğinde ise, AKP seçmeninin yüzde 9,2'sinin, MHP seçmeninin yüzde 21,1'inin İmamoğlu'na oy verdiği görüldü.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

ODTÜ Bahar Şenliği'nde yaşanan olaylara ilişkin inceleme başlattı
Marmaris'te Çıkan Orman Yangını Kontrol Altında
Jeffrey Epstein’in İntihar Notunda Kan Donduran Sözler! İlk Kez Ortaya Çıktı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 680 Sözleşmeli Personel Alacak
Nisanda 189 işçi hayatını kaybetti