Erdoğan çok kızacak! İlber Ortaylı iki yıl önceden Erdoğan'ı yalanlamış

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta Uzun Mehmet Cami'nin açılışında yaptığı konuşmasını, ünlü tarihçi İlber Ortaylı iki yıl önce yalanlamış.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ta Uzun Mehmet Cami'nin açılışında yaptığı konuşmasını, tarihçi İlber Ortaylı iki yıl önce yalanlamış.

Gerçek Gündem'in Odatv’ye dayandırdığı haberine göre; Erdoğan burada yaptığı konuşmada Uzun Mehmet’i anlatırken, “Uzun Mehmet kim? Kömürü bulan… Onun için buranın adını Uzum Mehmet koyduk. Milletimizin gönlündeki yerini almıştır. Bu vesileyle bir kez daha asırlardır vatanları için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Uzun Mehmet’le ilgili ifadelerinin ardından akıllara Tarihçi İlber Ortaylı’nın Uzun Mehmet ile ilgili kullandığı ifadeler geldi.

''KÖMÜRÜ İLK BULDUĞU SÖYLENEN UZUN MEHMET OLAYI DOĞRU DEĞİL''

İlber Ortaylı 2019 yılında Enerji Günlüğü’ne verdiği röportajda, “Zonguldak’ta kömürü ilk bulduğu söylenen Uzun Mehmet olayı gerçek değil. Kömürün hiç olmadığı yerde Uzun Mehmet bulmuş, yalan. Bunu kim uydurdu dedik. Bunu Halkevi başkanı Mithat bey uydurmuş.

Halkevinin milli gururumuzu okşamak için kömürü halk çocuğuna buldurduğu bir hikaye bu. Kimse kömür kullanmıyor. O bölgede orman var, nüfus da düşük. Demiryolları döşemeye başladığımız zaman odunun olmadığı yerlerde kömür kullanımına başlıyoruz. Nerde bunlar? Ege’de var, Karadeniz’de Fransızların çıkardığı kalorisi düşük kömür var” ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Deprem sonrası yurttaşlar Gezi Parkı'na çadır kurdu, polis çadırları kaldırdı
Bilim Kurulu: Deprem ve artçıları Marmara Bölgesindeki deprem riskini ortadan kaldırmadı
İstanbul depremi I Murat Kurum: Şu ana kadar 378 yapısal hasar talebi ulaştı
İçişleri Bakanı'ndan ilk açıklama: Taramalar başladı
Soframızdaki tehlike: İstanbul'da 35 ton gıdaya el konuldu