Erasmus'la İtalya'ya giden lise öğrencisi, Almanya'ya kaçıp iltica başvurusu yaptı

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bulunan Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki İ.E., Erasmus projesi kapsamında İtalya’ya yapılan gezide gruptan ayrılarak kayboldu. Yapılan araştırma sonucunda İ.E.’nin İtalya’dan Almanya’ya giderek iltica başvurusunda bulunduğu ve mülteci kampına alındığı ortaya çıktı.

Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan bir grup Erasmus projesi kapsamında İtalya'ya gitti.

Yerel haber sitesi Ege'de Son Söz'den Ahmet Can Karataş'ın haberine göre, program devam ederken grup içinde yer alan 17 yaşındaki lise üçüncü sınıf öğrencisi İ.E., tuvalete gitmek için izin istedi. Aradan geçen zamana rağmen öğrencinin dönmediğini fark eden görevliler İ.E.'yi odasında bulamayınca İtalyan polisine kayıp başvurusu yapıldı. Durum öğrencinin ailesine de bildirildi.

İddiaya göre durumun aileye bildirilmesinden bir süre sonra İ.E., öğretmenler emesajla ulaşarak "Beni aramayın, dönmeyeceğim" dedi. İ.E.'nin Almanya'ya giderek iltica başvurusunda bulunduğu ve aynı gün mülteci kampına alındığı ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Savcılar, hakimler, savunma avukatları ve biz vatandaşlar: “İnsan avı” belgeselini mutlaka seyretmeliyiz
İmamoğlu çiftine Avrupa’dan “Cesaret Ödülü”: Zorbalığa karşı durma cesaretini gösterebilmeliyiz
İBB iddianamesinde ilginç bölümler: Kurultay konuşmaları ve tezahüratlar ‘CHP’yi ele geçirme delili’ oldu
İddianamede Erdoğan'dan 'ahtapot' alıntısı: 'Art niyet giriş bölümünden açık edildi'
İBB iddianamesinin hedefinde Özgür Özel de var: "Amaç CHP'yi ele geçirmek"