Empire State binasında deprem anması

New York'ta turistlerin uğrak noktası olan bina, Türkiye'nin deprem felaketinin içinden geçtiği günlerde acısını paylaştı.

ABD'nin New York kentinde bulunan Empire State Binası, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından hayatını kaybedenler anısına Türk Bayrağı renkleriyle ışıklandırıldı.

6 Şubat'taki 7.7 ve 7.6'lık iki büyük Kahramanmaraş depremi sonrasında meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik iki Hatay depremi ağır hasarlı bazı binaların yıkılmasına neden olmuştu.

Malatya Yeşilyurt merkezli 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmesi ardından bilanço ağırlaştı. Yeni enkazlar oluşurken ölü ve yaralı sayısı da artış gösterdi. Enkaz çalışmalarında sona yaklaşılırken Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölü ve yaralı sayısı AFAD tarafından açıklanıyor.

Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin son bilançosunu açıkladı. Buna göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 46.104 vatandaşımız hayatını kaybetti. 

Depremde hayatını kaybeden on binlerce vatandaşımızın anısına ABD'nin en ünlü binalarından biri Türk Bayrağı renkleri ile ışıklandırıldı. ABD'nin ünlü Empire State Binası Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler anısına Türk Bayrağı renkleriyle ışıklandırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

AKP'li Şamil Tayyar: Rezan Epözdemir sorgusu ciddi bir krize dönüşmek üzere, 'hatırlı' çok sayıda isim devrede
Mümtaz’er Türköne: “CHP’nin Dikişleri Patlıyor”
MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Belediye Yargılamaları Çıkışı: “Davalar Hızla Bitirilsin”
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Yıkılan binalar havadan görüntülendi
İmamoğlu, cezaevinde tutuklu Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı: 'Bu süreç AKP'den ibaret değil'