Elektrik kesintisi kaosa neden olmuştu: İspanya'da OHAL ilan edildi

İspanya İçişleri Bakanlığı, ülkenin büyük bir bölümünde yaşanan elektrik kesintisinin ardından OHAL ilan edildiğini açıkladı.

İspanya ve Portekiz'de saat 12.30 civarında elektrik akışının aniden kesilmesiyle trafik ışıkları söndü ve metro sistemleri durma noktasına geldi.

İspanya İçişleri Bakanlığı, elektrik kesintisinin ardından OHAL ilan edildiğini duyurdu. Bakanlık, talep eden bölgelerde olağanüstü halin uygulanacağını kaydetti.

Reuters'ın haberine göre, şimdiye kadar Madrid, Endülüs ve Ekstremadura, kamu düzeninin ve diğer işlevlerin merkezi hükümet tarafından üstlenilmesini istedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yaptığı konuşmada, "Elektrik kesintisinin nedenlerine ilişkin henüz kesin bir bilgiye sahip değiliz, bu nedenle halktan, geçmiş krizlerde yaptığımız gibi, resmi kanallardan bilgi edinmelerini rica ediyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Türk Jet Set’ini ve lahmacun endeksini yaratan “Kral Büyük Knut’un” hikayesi
İstanbul'da son yağışlar sevindirdi, ama...
Muzların arasında saklamaya çalıştılar: Tonlarca kokain bulundu
ABD ile İran 1979’dan bu yana en kritik temas için masada
OpenAI CEO’su Sam Altman’ın evine molotoflu saldırı