Ege'de meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür uyarmıştı: Marmara'da endişelendiren deprem

Marmara Denizi'nde 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Naci Görür'ün uyarısını akıllara getirdi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, saat 15:06'da merkez üssü Tekirdağ, Güzelköy açıkları olan, 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem yerin 13.1 kilometre derinliğinde yaşandı.

NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI 

Bilim Akademisi Üyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Gökçeada’nın 125 kilometre açığında gerçekleşen 5.3 büyüklüğündeki depremin Marmara’yı etkileyebileceğini belirtmişti. 

Görür, "Yunanistan Halkidiki Yarımadasında 5,4’lük deprem oldu. Bu deprem Kuzey Ege Çukurluğunda. Bu çukurluk Kuzey Anadolu Fay Zonunun devamı. Bu depremin Marmara’yı belirli ölçüde etkileme potansiyeli var. Biliyorsunuz, bizdeki 1999 depremleri Yunanistan'daki fay kesimini etkilemişti" ifadelerini kullanmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: BİM’in kurucusu Zapsu: Philippe Starck koltukta oturan bir muhafazakârım
Murat Boz, Gülistan Doku için şarkı yazdı
Domenico Tedesco ile yollar ayrılmıştı: Fenerbahçe'de teknik direktörlük için iki aday
Irak'ta hükümeti o kuracak... Başbakan adayı Ali ez-Zeydi kimdir? Masasında 3 kritik dosya var
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası: Yalıya metreler kala durabildi!