Durum içler acısı! Türkiye’deki yangının boyutu uydudan görüntülendi

Copernicus Sentinel-2 isimli uydudan çekilen görüntüler günlerdir söndürülemeyen yangının boyutunu gözler önüne seriyor.

Avrupa Birliği bünyesinde görüntü kaydeden Copernicus Sentinel-2 isimli uydu, Türkiye’de günlerdir söndürülemeyen ve çok sayıda yerleşim yerinin küle döndüğü ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği yangının boyutunu ortaya koydu.

1 Ağustos’ta uydudan çekilen fotoğrafları özel bir görüntüleme sistemiyle güncelleyen yetkililer kızılötesi kullanarak orman Bodrum ve Muğla’da yaşanan yangın felaketini gözler önüne serdi.

Görüntülerde geniş alana yayılan kahverengi yanıklar dikkat çekerken, daha da uzaktan geniş açıyla çekilen bir diğer fotoğrafta ise dumanlar açıkça ve net bir biçimde görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!