"Dünyanın en saçma binası" yıkılacak!

Arama motoru Google'da 'dünyanın en saçma binası' olarak gösterilen sarı, mavi ve kırmızı renkli bina yıkılacak.

Maraşta, Şehir Meydanı çalışmaları kapsamında Arama motoru Google'da 'dünyanın en saçma binası' olarak gösterilen Özel İdare İş Merkezi binası yıkılacak.

Maraş’ta valilik ve özel idare iş merkezi binalarının da aralarında bulunduğu 35 bin metrekare ada alanda yapılması planlanan Şehir Meydanı projesi için ilk yıkılan yer eski adliye binası oldu.

Önce adliye daha sonra emniyetin bazı birimlerinin içinde bulunduğu binanın yıkımı tamamlandı.

Proje kapsamında, Google'da "Dünyanın en saçma binası" yazıldığında görsellerde ilk sıralarda çıkan bina da yıkılacak.

Maraş'ın merkezi konumunda yer alan Özel İdare İş Merkezi binası, 1994 yılında yapıldı. Aradan geçen zamanda sarı, mavi ve kırmızı rengi hem de mimari yapısıyla kısa sürede kentin simgesi haline gelen bina, birçok noktadan da rahatlıkla görülebiliyor.

Bina, ülke sınırlarını aşan ününü ise bu yapısına borçlu. Öyle ki Google'da 'Dünyanın en saçma binası' yazıldığında görsellerde ilk sıralarda çıkıyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Avrupa'yı ikiye bölen Kanye West konser turunun İstanbul’dan başlama ihtimali yüzde kaç?
Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme yolda
Starbucks CEO'su yüksek kahve fiyatlarını savundu, tepki yağdı
İstanbul Boğazı'nda 'yat yarışı': Transit gemi geçişlerine kapatıldı
Kongre devre dışı bırakıldı: ABD’den Orta Doğu’ya dev silah satışı