Dün tahliye edilen BİRTEK-SEN Başkanı Türkmen'e ev hapsi

Dün tahliye edilen BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen'e savcılığın itirazı ev hapsi verildi.

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki düşük ücret dayatmalarına karşı başlatılan işçi eylemlerinin ardından tutuklanan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen dün tahliye edilmişti.

Türkmen'in tutuksuz yargılanmasına savcılık itiraz etti. İtiraz üzerine Türkmen'e ev hapsi verildi. Mehmet Türkmen kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

'Özgürlüğüm bir gün sürdü'

Türkmen, paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Tahliye kararı verilirken ev hapsi kararı da kalkmıştı. Ancak özgürlüğüm bir gün sürdü. Bugün savcılığın itirazıyla apar topar ve yine hukuksuz bir biçimde tekrar ev hapsi verildi. Eğer dışarıda olsaydım bu akşam Antep’teki eylemlere katılacaktım. Ama belli ki çok korkuyorlar. Bu ülkeyi koca bir hapishane haline getirmek istiyorlar. Madem öyle, bu ülkenin her yerini direniş alanına çevireceğiz! Susmayacağız, korkmayacağız! Bu baskı rejiminin zulmüne karşı bir milim bile eğilmeyeceğiz! Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Adıyaman Belediyesi, AKP döneminde Aktaş’a ihale yağdırmış
Halk, Adana Belediyesi önünde: Zeydan Başkan onurumuzdur
Gözaltındaki Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında da gözaltı kararı!
Abdurrahman Tutdere, Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltına alındı!
Ahmet Özer'den açıklamalar: İlacı erken seçim