Dr. Ramazan Demirtaş: Ya Allah aşkına! Şu Kayseri ve çevresindeki fayları bi salın, bi rahat bırakın...

Dr. Ramazan Demirtaş: "Ya Allah aşkına !!!! şu Kayseri ve çevresindeki fayları bi salın, bi rahat bırakın.. Olan 2.3 ve 2.5'lik depremcikler yerkabuğunun gürültüleri..."

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra bölgedeki diğer diri faylarına ilişkin durumu vatandaşların merak konusu.

Yurttaşlar bilim insanlarına bulundukları kentlerdeki faylara ilişkin endişeli sorularını sormaya devam ediyor. Paleosismoloji uzmanı Prof. Dr. Ramazan Demirtaş da Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ya Allah aşkına !!!! şu Kayseri ve çevresindeki fayları bi salın, bi rahat bırakın.. Olan 2.3 ve 2.5'lik depremcikler yerkabuğunun gürültüleri..." dedi.

Demirtaş açıklamasında şunları kaydetti:

Kayseri Erkilet Fay Zonunda
18.04.2023
16:50 ML=2.5
18:38 ML=2.2
20:25 ML=1.4'lük minicik depremcikler oldu
Nereden biliyorsunuz bunların
a) artçı #deprem
b) haberci olup olmadığını
dalga formunu mu analiz ettiniz? Odak/fay çözümü mü yaptınız? Bunlar yerkabuğundaki gürültüler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Adıyaman Belediyesi, AKP döneminde Aktaş’a ihale yağdırmış
Halk, Adana Belediyesi önünde: Zeydan Başkan onurumuzdur
Gözaltındaki Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında da gözaltı kararı!
Abdurrahman Tutdere, Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltına alındı!
Ahmet Özer'den açıklamalar: İlacı erken seçim