Dosya kapandı: Savcı avukatı siyasetçi sandı

Bir avukat, kendisine sosyal medyadan hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatı siyasetçi sanan savcı “Siyasetçiler sert tepkilere tahammül etmeli” deyip dosyayı kapattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı A.N.C. kendisine hakaret edenlerle ilgili suç duyurusunda bulunan avukatı siyasetçi sandı.

Avukat İrem İlbars, kendisine sosyal medyadan hakaret eden iki kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. BirGün’ün haberine göre, iki sosyal medya kullanıcısının yargılanıp cezalandırılmasını talep etti. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı A.N.C., şikâyete ilişkin “Kovuşturma yapılmasına yer yok” kararı verip dosyayı kapattı.

Avukatı siyasi sanıp dosyayı kapattı

Kararda, “Siyasetçilerin konumları gereği vatandaşların bu tarz sert tepkilerine ve söylemlerine karşı daha fazla tahammül gösterebilmelerinin gerektiği… Kamuoyunca tanınan ve görevleri gereği her türlü sert söylem veya eleştiride bulunabilen siyasetçilerin kaba ve incitici dahi olsa aynı şekilde kendilerine yöneltilmiş bu tür sert söylemlere ve eleştirilere de normal kişilere nazaran daha fazla katlanabilmelerinin gerektiği” ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Bütün Dünyada Demokrat İnsanları Sevindiren Müslüman Başkan, Orhan Pamuk’un Komşusu
İmamoğlu: Bir avuç zalim kaybedecek, 86 milyon kazanacak
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi
Ordu’da taş ocağında göçük: 2 kişi enkaz altında
İmamoğlu'nun babası ve oğlu ifade verdi: 'Bu paraların kaynağı aile birikimleridir'