Donald Trump: Planıma göre ABD, Gazze'nin sahibi olacak

Donald Trump, Gazze'ye yönelik planına göre, ABD'nin Gazze'nin sahibi olacağını ve Hamas'ın olmayacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü Fox News Radio'dan Brian Kilmeade'e verdiği mülakatta Gazze planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump, "Bu benim planım. Gerçekten işe yarayan planın bu olduğunu düşünüyorum. Ama bunu zorlamayacağım. Sadece tavsiye edeceğim” dedi.

Trump açıklamasında, Gazze ile ilgili olarak ortaya koyduğu planın Ürdün ve Mısır tarafından hoş karşılanmamasının kendisini şaşırttığını belirterek, Mısır ve Ürdün’e her yıl milyarlarca dolar sağladığını sözlerine ekledi.

Trump, Washington'ın Gazze Şeridi'ni kontrol edeceği yönündeki açıklamalarını yineleyerek, ABD'nin Gazze'nin sahibi olacağını, Hamas'ın olmayacağını ve Gazze'yi geliştirmeye başlayacağını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: MİT Başkanı'nın Kulübesinden Çıkan Soru: “Türkleri Hangi Tanrı Kurtaracak?”
Yeni tarife Resmi Gazete'de yayımlandı: Avukatlık ücretlerinde zam oranı belli oldu
Satala Antik Kenti’nde 150 yıl sonra ikinci büst bulundu
'Şaibeli diploma' iddiasının ardından... YÖK'ten Hakan Fidan açıklaması
'TÜGVA' iddialarının ardından... Serdar Akinan'ın X hesabına erişim engellemesi