Diyarbakır’da çıkan orman yangınları söndürüldü

Diyarbakır’ın Lice ve Dicle ilçesinde çıkan orman yangınları, itfaiye ve yangın söndürme helikopterlerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsal Türeli Mahallesi ile Dicle ilçesi kırsal Şenoba Mahallesi’nde öğleden sonra orman yangını çıktı.

DHA'nın haberine göre; ihbarla bölgeye itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Taşıtların ulaşamadığı bölgelere ise yangın söndürme helikopteri ile müdahale edildi. Yangınlar, 3 saatlik çalışmayla kontrol altına alınarak söndürüldü.

Diyarbakır Vali Vekili Abdullah Çiftçi, yangınlara kısa sürede müdahale edildiğini belirterek, “Bugün büyüme ihtimali olan günübirlik başlayan yangınlar helikopter müdahalesi ile 3 saat gibi sonucu kısa sürede söndürüldü” dedi.

Yangınların çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

CHP'li Avşar'dan Dilovası'nda meydana gelen patlama nedeniyle Bakan Işıkhan'a istifa çağrısı
CHP'li Nilüfer Belediyesi'ne soruşturmada yeni gözaltılar!
Çalışma Bakanlığı'ndan Kocaeli'ndeki yangın açıklaması: 7 kişi açığa alındı
Ertuğrul Özkök: TK003 New York Seferinin “Business” sırrı geçen hafta İzmir’de çözüldü
Ekrem İmamoğlu: Dünya tersine dönse de Ordu’nun dereleri tersine aksa da başaracağız