Diyarbakır merkezli "Olta" operasyonu: İnternet üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 12 kişi tutuklandı

Diyarbakır merkezli dokuz ilde düzenlenen "Olta" operasyonunda, internet üzerinden "sazan sarmalı" yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 14 şüpheli gözaltına alındı. Hesaplarında 106 milyon liralık işlem tespit edilen şüphelilerden 12’si tutuklandı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet sitelerinde cep telefonu satmak isteyen kişilerle alıcı gibi irtibat kuran şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerin, sözde anlaşma sağladıktan sonra mağdurlara ürünlerini ilandan kaldırttığı, ardından aynı ürünü daha düşük fiyattan satışa çıkararak başka alıcılardan kaparo aldığı belirlendi. Ürünü almak isteyen kişileriyse gerçek sahibine yönlendirerek kendilerini arkadaş gibi tanıttıkları tespit edildi. Bu yöntemle hem satıcıyı hem de alıcıyı mağdur ettikleri anlaşıldı.

Çalışmalar kapsamında şüphelilerin hesap hareketleri ile ATM'lerden para çekme görüntüleri incelendi. Toplamda 26 saatlik güvenlik kamerası kaydı izlendi. MASAK raporunda, şüphelilere ait hesaplarda 106 milyon liralık şüpheli işlem hareketi olduğu belirlendi.

Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu dokuz ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklandı, 2 kişiyse yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Yıkılan binalar havadan görüntülendi
İmamoğlu, cezaevinde tutuklu Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı: 'Bu süreç AKP'den ibaret değil'
Marmara ile Kuzey Ege‘de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar bekleniyor
Balıkesir'in ardından Ankara'da deprem: Çevre illerde de hissedildi!
İzmir'de mobil İstihdam Aracı istihdama köprü oluyor