Diyanet'e bağlı ATİB'ten escort iddialarına ilişkin açıklama: 'İlişikleri kesildi'

Diyanet'e bağlı ATİB, escort skandalına ilişkin açıklama yaptı. İddiaların yalanlanmadığı açıklamada, ilgili kişilerin ilişiğinin kesildiği belirtildi.

Diyanet İşleri’nin, Avusturya’daki kuruluşu Avusturya Türk-İslam Birliği (ATİB), Din Hizmetleri Müşavirleri F.M.K. ile M.Ş.‘nin, "hac, kurban ve Cuma bağışları ile“ eskort çağırıp eğlenmeleri ile ilgili açıklama yaptı.

Sözcü'nün haberine göre 63 adet kuruluşu yöneten ATİB’den bu konuyla ilgili yapılan açıklama, skandalı doğruladı. ATİB’den yapılan yazılı açıklamada, "Eskort iddiaları" yalanlanmazken, "söz konusu iddiaların bir önceki dönemi kapsadığı, Diplomatik Hesap’tan kadınlarla eğlenceler düzenlediği ortaya çıkan ilgili kişilerin tamamının ATİB’le ilişiğinin kesildiği“ vurgulandı.

'Söz konusu iddialar önceki dönemi kapsamaktadır'

ATİB’in açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

“Söz konusu iddialar, mevcut yönetim kurulunun göreve başlamasından önceki bir dönemi kapsamaktadır. İlgili kişilerin tamamı ATİB’den ayrılmışlardır. Mevcut yönetim kurulu, ne sorumlusu ne de yetkilisi olmadığı olaylarla ilişkilendirilmeyi kabul etmemektedir. Tam şeffaflık sağlamak ve şüpheleri kaldırmak bizim için büyük önem taşımaktadır. ATİB, belirtilen hususları kurum içinde dikkatle incelemekte ve konunun eksiksiz ve objektif bir şekilde aydınlatılmasını sağlamak amacıyla yetkili makamlarla yakın temas içindedir. Yönetim kurulu, kamuoyunun güvenini korumak için kararlılıkla çalışmaktadır"

Açıklamada ATİB'in, Avusturya Dernekler Yasası’na göre kurulmuş, kendi yönetim kurulu tarafından yönetilen, merkezi Viyana’da bulunan, bağımsız ve özerk bir Avusturya derneği olduğu da belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Turist kaçıran kazık: Faturalı soygun
Bilal Erdoğan'ın fotoğrafı tartışmalara neden oldu
Ünlü spor yazarı hayatını kaybetti
Meteoroloji açıkladı: Bugün ve yarın hava nasıl olacak?
Börekçi’nin mezarı bakımsız, taşında yazım hatası var: Diyanet’in ilk başkanına vefasızlık