Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye'ye '8 Aralık' kutlaması

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de cihatçı HTŞ örgütünün Şam'ı ele geçirmesinin birinci yıl dönümüne ilişkin paylaştığı mesajda, "Suriye’deki iç savaşın ve Esad rejiminin sona erdiği 8 Aralık 2024 tarihinin birinci yıl dönümünde, Suriye halkının Hürriyet Günü’nü yürekten kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

8 Aralık 2024'de Suriye'de cihatçı HTŞ örgütü, başkent Şam'a ulaşarak Beşar Esad yönetimini devirdi.

Ahmed Şara'nın (Colani) başını çektiği örgüt, Suriye'de bugün birinci yılını tamamladı. Bu bir yıllık süreçte resmi verilere göre Türkiye’deki 3 milyon Suriyeliden 560 bini ülkesine geri döndü. 

Dışişleri Bakanlığı, 8 Aralık'ın yıl dönümünde bir açıklama metni paylaştı. Bakanlık açıklamasında 8 Aralık'ı, "Suriye halkının Hürriyet Günü" ilan etti.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

"Suriye’deki iç savaşın ve Esad rejiminin sona erdiği 8 Aralık 2024 tarihinin birinci yıl dönümünde, Suriye halkının Hürriyet Günü’nü yürekten kutluyoruz.

Suriye Hükümeti, son bir senede, karşı karşıya olduğu çok sayıda soruna rağmen, sağduyulu ve barışçı bir dış politika izlemiş ve Suriye’nin uluslararası alanda hak ettiği saygın konuma ulaşması yönünde kalıcı adımlar atmıştır.

Türkiye olarak, Suriye’de istikrar, güvenlik ve refahın tesisi yönündeki çabaları en güçlü biçimde desteklemeyi sürdüreceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Aranan 65 suçlu Türkiye'ye iade edildi
Trump'tan 'F-35' açıklaması: 'Kimse bana karışamaz' dedi, 'müttefik' vurgusu yaptı
İstanbul ve Bursa'da 7 organize suç örgütüne operasyon: 28 şüpheli yakalandı
Ünlü isimlerin uyuşturucu testi sonuçları belli oldu
MEB'den okul yönetmeliğinde kapsamlı değişiklik: Arama yetkisi, devamsızlık şartı, disiplin ve kayıt...