Dilan Polat'ın savcısına HSK soruşturması

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat davasının savcısı Gökalp Kökçü hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından soruşturma başlatıldı.

HSK'nin 21 Aralık 2023'te yayınladığı mazeret kararnamesi ile Anadolu Savcılığı görevinden alınıp Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi'nde görevlendirilen Gökalp Kökçü'nün görev yeri değişikliğinin nedeni, yabancı bir telefon edinerek kurduğu WhatsApp ağı ve "FETÖ İmamı" olduğu belirtilen Abdülkadir Ketenci hakkında verdiği takipsizlik kararı.

KRT'den Can Bursalı'nın haberine göre yürüttüğü soruşturmalarla ilgili bilgi sızdırmakla suçlanan Kökçü'nün verdiği takipsizlik kararı daha sonra yapılan itiraz üzerine kaldırılmıştı. Ketenci yargılanmış, etkin pişmanlıktan faydalandıktan sonra 1 yıl 8 ay 18 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Takipsizlik kararını veren Kökçü hakkında HSK'de yürütülen soruşturmada da sona gelindi. Soruşturmayı yürüten HSK müfettişi, Kökçü'nün cezalandırılmasını talep etti.

Kökçü, Dilan ve Engin Polat'ın yanı sıra Tuzlaspor Başkanı hakkındaki yasa dışı bahis soruşturmasını ve fenomen Özlem-Tayyar Öz çiftinin soruşturmasını da yürütüyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İzmir'de temiz Körfez için Gediz vurgusu
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında savcı mütalaasını açıkladı... 3 isim için tahliye talebi
Trump'ın Fed Başkan adayından 'rejim değişikliği' açıklaması: 'Amerikalılar bunu şüphesiz hissediyor'
'Süper Gıda' efsanesi çöktü mü? Uzmanlar uyardı: Boşa para harcamayın!
Spor yazarları Konyaspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi: 'Galatasaray derbisini kazanmaktan başka yol kalmadı'